انتشار بیانیه شماره 17میر حسین موسوی واکنش های متفاوتی را در میان هواداران و مخالفان وی برانگیخت .
در نخستین مرحله برخی از رسانه ها انتشار بیانیه موسوی را در قالب عقب نشینی تعبیر و تفسیر کردند و با این رویکرد اقدام به انتشار آن نمودند . در مقابل هوادران موسوی این بیانیه را بیانیه ای خردمندانه توصیف و آن را راهکاری برای جلوگیری از فاجعه ! و در عین حال تاکید بر اصلاح ساختارهای بنیادی عنوان کردند. پس از گذشت چند ساعت پایگاه های خبری اصولگرایان آن را تکرار سخنان و اشتباهات گذشته قبلی ارزیابی و این خط را در اطلاع رسانی دنبال کردند.
مهمترین واکنش از سوی کیهان بود .این روزنامه به بیانیه موسوی واکنش تندی نشان داد و آن را بیانیه عمر سعد خواند . کیهان فقط بخش اول بیانیه را مدنظر قرار داد و نوشت : میرحسین موسوی پس از 5 روز سکوت نسبت به حرمت شکنی بی سابقه اوباش ضدانقلاب در روز عاشورای حسینی، بیانیه ای عمر سعدی صادر کرد و هتاکان به ساحت امام حسین علیه السلام را «مردم خداجو» خواند! عمرسعد در روز عاشورا برای تحریک اوباش علیه امام حسین(ع) گفته بود «ای لشکر خداسوار شوید و حمله کنید که حمله به سوی حسین، بشارت بهشت است»!حالا یکی از سران فتنه هتاکان و حرمت شکنان روز عاشورا را که مورد انزجار ده ها میلیونی ملت ایران قرار گرفتند، مردم خداجو معرفی می کند.»
حمید رسایی نماینده مجلس و حامی احمدی نژاد با تاکید بر مواضع سابق خود موسوی را با رجوی و بنی صدر مقایسه کرد و گفت :پیش از این دلسوزان نظام تاکید داشتند چهره واقعی موسوی و تقابل او با دین و نظام اسلامی و همچنین همسویی او با دشمنان قسم خورده امام و انقلاب برای عموم مردم روشن است که بیانیه اخیر وی هم این موضوع را اثبات کرد، بنابراین دیگر برای کسانی که به امام و انقلاب علاقه دارند، جای تردیدی باقی نمانده است که موسوی، خاتمی، کروبی و برخی فرزندان هاشمی در خدمت اهداف دشمنان امام، انقلاب و مردم هستند که اگر مسئولان به وظیفه خود عمل نکنند، مردم انقلابی به بند میم وصیت نامه حضرت امام عمل خواهند کرد.
سید احمد خاتمی خطیب جمعه تهران در این باره گفت: آقای موسوی در بیانیه شماره 17 خود اشتباهات و خطاها و گفتار نادرست گذشته خود را تکرار کردند.
اولین استقبال از بیانیه موسوی از سوی محسن رضایی صورت گرفت. رضایی طی نامه ای به رهبر انقلاب از عقب نشینی میر حسین موسوی استقبال کرد و نوشت: عقب نشینی آقای میر حسین موسوی از انکار دولت آقای احمدی نژاد و پیشنهاد سازنده ایشان به این که مجلس و قوه قضاییه به وظایف قانونی خود در قبال پاسخگو کردن دولت عمل کنند، هر چند دیر هنگام بود، ولی می تواند سر آغاز یک حرکت وحدت بخش در جبهه معترضین با دیگران باشد.
سعد الله زارعی کارشناس مسایل سیاسی و از حامیان دولت با تاکید براینکه بیانیه توجیه کننده فشارهای ناروای بین المللی برملت ایران است، به "ایرنا" گفت: فشارهای بین المللی بدنبال تضمینی در داخل است که بیانیه موسوی تضمین کننده این فشارهاست.
زارعی این بیانیه را در راستای قطعنامه های بین المللی تحلیل کرد و استدلالش را این گونه بیان کرد: زمانی که علیه کشورمان قطعنامه صادر می کنند، باید اثرگذاری داخلی آن توسط برخی جریان ها تضمین شود که بیانیه موسوی در واقع تضمین داخلی فشار بین المللی به حساب می آید؛ این اقدام بسیاروقیحانه و ضد ملی است که نمونه آن در طول تاریخ ایران، توسط چهره های وابسته به آمریکا و انگلیس که بعدها پرونده آنها از جاسوسخانه ها بیرون آمده، سابقه دارد.
در مقابل این انتقادات عماد افروغ پژوهشگر سیاسی صدور این بیانیه را "به فال نیک" گرفت و نوشت : در این بیانیه به صراحت از قدرت های بیگانه مستکبر( آمریکا و انگلیس)، افراد بدنام، جریان های منحوس از جمله منافقین ابراز انزجار شده و بر هویت اسلامی- ملی و مخالفت با سلطه بیگانگان و وفاداری به قانون اساسی تصریح شده است و ضمن نقد نحوه پوشش تلوزیونی مواضع و حوادث پس از انتخابات، امتیاز خواهی های بین المللی و ایجاد بازار مکاره برای کالا های بیگانه در کشور بر تفسیر رحمانی از اسلام، دولت مسئولیت پذیر، قانونمند، صادق، رئوف و حقوق به رسمیت شناخته شده در قانون اساسی تاکید شده است.